Carbonara
Klassisk pastarätt som går att göra lite som man vill. Knaperstek gärna baconet så ger det ordentligt med smak. Blanda ner äggulorna i såsen eller servera dem råa till.
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 400 g glutenfri pasta t ex tagliatelle
  • 140 g bacon
  • 100 g parmesanost
  • 4 äggulor
  • 1 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • salt och svartpeppar
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 400 g glutenfri pasta t ex tagliatelle
  • 140 g bacon
  • 100 g parmesanost
  • 4 äggulor
  • 1 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • salt och svartpeppar
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Tärna baconskivorna och stek dem knapriga i en stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Riv osten. Blanda äggulor, grädde, bacon, ost och salt i en bunke. Låt pastan rinna av och lägg tillbaka den i kastrullen. Häll krämen över pastan och rör om. Mal över rikligt med svartpeppar.