Cheesecake med lingon och kardemumma
God bjudkaka som får smak och doft av jul med kardemumma och pepparkakor. För mindre julig touch kan du använda glutenfria digestivekex i stället
cheesecake med lingon och kardemumma
cheesecake med lingon och kardemumma
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
kaka
Ingredienser
  • 150 g smör
  • 300 g glutenfria pepparkakor eller digestivekex 1 tsk vaniljsocker
  • 400 g laktosfri philadelphiaost
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 2 ägg
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl rårörda lingon
  • Garnering
  • lingon färska eller frysta
Portioner
kaka
Ingredienser
  • 150 g smör
  • 300 g glutenfria pepparkakor eller digestivekex 1 tsk vaniljsocker
  • 400 g laktosfri philadelphiaost
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 2 ägg
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl rårörda lingon
  • Garnering
  • lingon färska eller frysta
cheesecake med lingon och kardemumma
cheesecake med lingon och kardemumma
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Botten: Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Lägg kexen i en plastpåse och krossa dem till ett nt smul, eller mixa dem i en matberedare. Blanda krosset med det smälta smöret. Tryck ut bland- ningen i botten och en bit upp på kanterna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  2. Fyllning: Vispa ihop alla ingredienser, utom lingonen, till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet och droppa sedan ner lingonen.
  3. Rör runt med skaftet på en sked så att lingonen bildar ett mönster. Grädda mitt i ugnen 50–60 minuter, tills kakan precis stelnat. Låt svalna och garnera kakan med lingon.