Chèvre- och basilikapaj
Votes: 2
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 1 tim
Portioner
port
Ingredienser
Pajskal
  • 1,5 dl durramjöl går bra med ris- eller bovetemjöl
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör rumsvarmt
  • 1 dl laktosfri mjölk
Fyllning
  • 125 g chévre ost där innehållet av laktos är max 1g/100g
  • 15 cocktailtomater
  • 3 ägg
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 kruka basilika hackad
  • salt och peppar
Tillagningstid 1 tim
Portioner
port
Ingredienser
Pajskal
  • 1,5 dl durramjöl går bra med ris- eller bovetemjöl
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör rumsvarmt
  • 1 dl laktosfri mjölk
Fyllning
  • 125 g chévre ost där innehållet av laktos är max 1g/100g
  • 15 cocktailtomater
  • 3 ägg
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 kruka basilika hackad
  • salt och peppar
Votes: 2
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en pajform. Nagga lite lätt med en gaffel. Förgrädda skalet i ugnen i 10-15 minuter.
  2. Mosa osten och skär eventuellt tomaterna i klyftor.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, basilika, salt och peppar. Lägg ost och tomater i pajformen och häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter.
  4. Servera gärna med en god sallad.