Chèvre- och basilikapaj
Tillagningstid | 1 tim |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Pajskal
- 1,5 dl durramjöl går bra med ris- eller bovetemjöl
- 1,5 dl majsmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 50 g smör rumsvarmt
- 1 dl laktosfri mjölk
Fyllning
- 125 g chévre ost där innehållet av laktos är max 1g/100g
- 15 cocktailtomater
- 3 ägg
- 3 dl laktosfri vispgrädde
- 1 kruka basilika hackad
- salt och peppar
Ingredienser
Pajskal
Fyllning
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en pajform. Nagga lite lätt med en gaffel. Förgrädda skalet i ugnen i 10-15 minuter.
- Mosa osten och skär eventuellt tomaterna i klyftor.
- Vispa ihop ägg, grädde, basilika, salt och peppar. Lägg ost och tomater i pajformen och häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter.
- Servera gärna med en god sallad.