Chèvre- och basilikapaj
Chèvre- och basilikapaj
Portioner
4port
Tillagningstid
1tim
Portioner
4port
Tillagningstid
1tim
Ingredienser
Pajskal
  • 1,5dl durramjölgår bra med ris- eller bovetemjöl
  • 1,5dl majsmjöl
  • 1tsk bakpulver
  • 50g smörrumsvarmt
  • 1dl laktosfri mjölk
Fyllning
  • 125g chévre ostdär innehållet av laktos är max 1g/100g
  • 15 cocktailtomater
  • 3 ägg
  • 3dl laktosfri vispgrädde
  • 1kruka basilikahackad
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en pajform. Nagga lite lätt med en gaffel. Förgrädda skalet i ugnen i 10-15 minuter.
  2. Mosa osten och skär eventuellt tomaterna i klyftor.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, basilika, salt och peppar. Lägg ost och tomater i pajformen och häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter.
  4. Servera gärna med en god sallad.