En både god och vacker paj som passar lika bra till vardagsmiddagen som till fredagsmyset!

Chévrepaj med oliver
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
port
Ingredienser
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 msk kallt vatten
Fyllning
  • 150 g färsk spenat
  • 50 g soltorkade tomater
  • 3 dl laktosfri crème fraiche
  • 3 st ägg
  • 150 g chèvre
  • oliver
  • salt och peppar
  • olivolja
Portioner
port
Ingredienser
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 msk kallt vatten
Fyllning
  • 150 g färsk spenat
  • 50 g soltorkade tomater
  • 3 dl laktosfri crème fraiche
  • 3 st ägg
  • 150 g chèvre
  • oliver
  • salt och peppar
  • olivolja
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Börja med degen. blanda ingredienserna i en bunke och rör tills degen blir smidig. Kavla ut och täck degen i en pajform. Förgrädda degen i 10 minuter på 200 grader. Ta ut pajen och fortsätt med fyllningen!
  2. Fräs spenaten i lite olivolja, salta och peppra.
  3. Blanda creme fraiche med äggen och häll i spenaten och de soltorkade tomaterna i röran. Salta och peppra. Häll i fyllningen i pajformen.
  4. Fördela chèvren och oliverna ovanför röran på pajen och grädda pajen i ca 40 minuter på 175 grader.