Chokladkräm med apelsin och kanderad mandelkross
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 100 g mörk choklad 64-70%
  • 1,5 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 stor apelsin
  • 1 dl mandel
  • 2 msk råsocker
  • mynta färsk
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 100 g mörk choklad 64-70%
  • 1,5 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 stor apelsin
  • 1 dl mandel
  • 2 msk råsocker
  • mynta färsk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka försiktigt upp grädden, häll den över chokladen, rör om tills du får en slät kräm. Häll upp krämen i små glas eller skålar, låt stelna i kylen.
  2. Skär av toppen och botten på apelsinen, skala den med en kniv och skär ut filéer. Hacka mandeln grovt. Smält sockret i en stekpanna, när sockret fått en gyllene färg rörs mandeln ner. Rör om så att alla mandlar blir sockertäckta. Häll sedan upp på ett bakplåtspapper för att svalna.
  3. Vid servering, lägg upp några apelsinfiléer på chokladkrämen och strö över den kanderade mandelkrossen. Toppa med färsk mynta.