Chokladtryfflar
Världens bästa grundrecept på tryfflar. Addera din favoritsmaksättning t ex apelsinskal, ingefära, chili och kanel, lakritspulver, whiskey eller mörk rom. Du kan också rulla tryfflarna i kokos eller finhackade pumpakärnor för lite mer crunch.
Chokladtryfflar
Världens bästa grundrecept på tryfflar. Addera din favoritsmaksättning t ex apelsinskal, ingefära, chili och kanel, lakritspulver, whiskey eller mörk rom. Du kan också rulla tryfflarna i kokos eller finhackade pumpakärnor för lite mer crunch.
Portioner
20st
Tillagningstid Passiv tid
30minuter 4timmar
Portioner
20st
Tillagningstid Passiv tid
30minuter 4timmar
Ingredienser
  • 250 g mörk choklad 70%
  • 1,5dl laktosfri vispgrädde
  • 2msk ljus sirap eller lönnsirap
  • 1msk smör
  • kakaoatt rulla i
Instruktioner
  1. Finhacka chokladen i en hushållsmixer.
  2. Koka upp grädde och sirap. Häll blandningen över chokladen under mixning. Tillsätt smör och mixa slätt.
  3. Tillsätt valfri smaksättare eller behåll tryffeln naturell.
  4. Häll över chokladsmeten i en plastlåda med lock och låt den stelna i kylen cirka 4 timmar.
  5. Rulla chokladen till kulor och rulla dem i t ex kakao.