Citron & ingefärslax med ljummen krispig sallad
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 80 min
Portioner
port
Ingredienser
Lax
  • 600 g laxfilé
  • 1,5 citron saften
  • 5 cm ingefära
  • olivolja
Ljummen sallad
  • 4 morötter
  • 1 broccoli endast buketterna
  • 1 knippe rädisor
  • smör
  • vit balsamico
  • salt och svartpeppar
  • 1 påse ruccolamix á 125 g
Yoghurtsås
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 2 msk färsk eller fryst hackad dill
  • 0,5 citron rivet skal och saft
Tillagningstid 80 min
Portioner
port
Ingredienser
Lax
  • 600 g laxfilé
  • 1,5 citron saften
  • 5 cm ingefära
  • olivolja
Ljummen sallad
  • 4 morötter
  • 1 broccoli endast buketterna
  • 1 knippe rädisor
  • smör
  • vit balsamico
  • salt och svartpeppar
  • 1 påse ruccolamix á 125 g
Yoghurtsås
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 2 msk färsk eller fryst hackad dill
  • 0,5 citron rivet skal och saft
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Blanda yoghurt, dill, skalet och saften från en halv citron. Låt vila i kylen tills servering.
  2. Skär laxen i stora kuber och lägg i en bunke. Riv ingefäran fint och blanda med 1 ½ pressad citron. Vänd ner laxen i blandningen och låt dra i kylen ca 1 timme.
  3. Skala morötterna och skär dem i mindre stavar. Dela broccolin i små buketter. Klyfta rädisorna.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om ca 3 minuter så att de får en knaprig yta. Fräs morötter, broccoli och rädisor i smör i en stekpanna till önskat tuggmotstånd. Ringla över lite vit balsamico, salta och peppra.
  5. Lägg upp ruccolamixen på ett stort fat, strö över de ljumma grönsakerna, och lägg på laxen. Servera med yoghurtsåsen.