Citrondoftande köttbullar
Citrondoftande köttbullar
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
  • 800g potatis
  • 4msk Glutenfritt ströbröd
  • 1dl vatten
  • 500g blandfärs
  • 2 salladslökargröna delen
  • 0,5tsk ramslök
  • salt och vitpeppar
  • 1tsk dragon
  • smör
Sås
  • 4dl laktosfri mjölk
  • 1,5msk kalvfondBong
  • 1tsk japansk soja
  • 1-2krm vitpeppar
  • 2tsk maizena + 2 msk vatten
  • 0,5 citronskal
Morotssallad
  • 3 morötter
  • 0,5 citronsaften
  • 0,5tsk dragon
  • 1msk vitvinsvinäger
Instruktioner
  1. Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Blanda ströbröd och vatten i en skål. Rör i färsen. Finhacka salladslöken och rör ner i färsen tillsammans med ramslök, salt, peppar och dragon. Forma till små köttbullar och stek i smör. Lägg över på en tallrik.
  3. Rör i mjölk i stekpannan där du stekt köttbullarna. Tillsätt kalvfond, soja och peppar. Red såsen med maizena utrört i vatten. Lägg tillbaka köttbullarna och låt dem bli varma. Smaka av och krydda med rivet citronskal.
  4. Skala och riv morötterna grovt. Rör ihop citronsaft, dragon och vinäger och blanda med morötterna.
  5. Servera köttbullarna med kokt potatis och morotssallad.