creme brulee med laktris och hallon
Crème brûlée med lakrits och hallon
Här får du äntligen användning för salamandern, eller gasolbrännaren. För att få smak av saltlakrits på din crème brûlée, tillsätt saltet i smeten innan den ställs in i ugnen.
creme brulee med laktris och hallon
Crème brûlée med lakrits och hallon
Här får du äntligen användning för salamandern, eller gasolbrännaren. För att få smak av saltlakrits på din crème brûlée, tillsätt saltet i smeten innan den ställs in i ugnen.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
  • 1 vaniljstång
  • 2-3tsk lakritspulver
  • 3dl laktosfri vispgrädde
  • 1dl laktosfri mjölk
  • 1dl strösocker
  • 6 äggulor
  • eventuellt en nypa flingsalt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150°. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut vaniljfröna. Lägg vaniljfrön, vaniljstång och lakritspulver i en bunke och tillsätt de övriga ingredienserna. Låt dra ca 1 timme, eller tills sockret har smält. Ta upp vaniljstången. Sila vätskan genom en finmaskig sil och fördela i 4 ugnssäkra portions -formar. Ställ formarna i en till hälften vattenfylld ugnssäker form. Grädda ca 60 minuter, eller tills de precis stannat. Låt svalna.
  2. Gratinering: Sätt ugnen på 250° och grill. Strö ett jämnt lager med socker på brûléerna och gratinera högt upp i ugnen, eller använd en gasolbrännare tills sockret har smält och fått fin färg