Dillbakad laxfilé med purjolökscrème
Fisk
Fisk
Votes: 3
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
Purjolökscrème
  • 1 purjolök gröna delen
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 1 msk grovkornig senap
  • salt och peppar
Lax
  • 4 laxfiléer à 125 g
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 knippe dill grovt klippt
Rostade morötter
  • 1 knippe morötter
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 citron
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
Purjolökscrème
  • 1 purjolök gröna delen
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 1 msk grovkornig senap
  • salt och peppar
Lax
  • 4 laxfiléer à 125 g
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 knippe dill grovt klippt
Rostade morötter
  • 1 knippe morötter
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 citron
Fisk
Fisk
Votes: 3
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Skölj och skiva purjolöken. Koka den ca 2 minuter och kyl i kallt vatten. Krama ur vattnet och blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar.
  3. Pensla laxen med rapsolja. Salta, peppra och strö över dillen. Baka i ugnen ca 15-20 minuter. Höj ugnen till 200 grader.
  4. Tvätta och blanda morötterna med olja, salt och peppar. Ugnsrosta ca 15 minuter. Riv skal och pressa citronsaft över morötterna mot slutet.
  5. Servera laxen med purjolökscrème och morötter.