Dillbakad laxfilé med purjolökscrème
Tillagningstid | 45 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Purjolökscrème
- 1 purjolök gröna delen
- 2 dl laktosfri crème fraiche
- 1 msk grovkornig senap
- salt och peppar
Lax
- 4 laxfiléer à 125 g
- 1 msk rapsolja
- salt och peppar
- 1 knippe dill grovt klippt
Rostade morötter
- 1 knippe morötter
- 1 msk rapsolja
- salt och peppar
- 1 citron
Ingredienser
Purjolökscrème
Lax
Rostade morötter
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 130 grader.
- Skölj och skiva purjolöken. Koka den ca 2 minuter och kyl i kallt vatten. Krama ur vattnet och blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar.
- Pensla laxen med rapsolja. Salta, peppra och strö över dillen. Baka i ugnen ca 15-20 minuter. Höj ugnen till 200 grader.
- Tvätta och blanda morötterna med olja, salt och peppar. Ugnsrosta ca 15 minuter. Riv skal och pressa citronsaft över morötterna mot slutet.
- Servera laxen med purjolökscrème och morötter.