Dillkyckling
En variant av den gamla klassikern dillkött. Eftersom kycklingen inte behöver koka lika länge går den betydligt snabbare att göra än dillkött med kalv eller lamm. Kycklinglårfiléär mer smakrik än bröstfiléen, men det går bra att använda vilket som.
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 3 msk glutenfri mjölmix fin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond koncentrerad
  • 3 morötter
  • 1 msk ättikssprit 12 %
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl laktosfri mjölk
  • 1 dl laktosfri crème fraiche
  • 3-4 msk hackad dill färsk eller fryst
Vitkålssallad
  • 1 bit vitkål ca 300 g
  • 2 msk olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • 4 port råris
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 3 msk glutenfri mjölmix fin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond koncentrerad
  • 3 morötter
  • 1 msk ättikssprit 12 %
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl laktosfri mjölk
  • 1 dl laktosfri crème fraiche
  • 3-4 msk hackad dill färsk eller fryst
Vitkålssallad
  • 1 bit vitkål ca 300 g
  • 2 msk olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • 4 port råris
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på paketet. Strimla kycklinglårfiléerna och vänd runt i mjölet.
  2. Koka upp vatten och kycklingfond. Skala och tärna morötterna, lägg dem i fonden och låt koka ca 2 minuter. Tillsätt kycklingköttet och sjud under lock ca 3 minuter.
  3. Rör ner ättika, socker, mjölk och crème fraiche. Hacka dillen och rör ner strax före servering.
  4. Riv vitkålen grovt på rivjärn och blanda med en dressing gjord på olja, vinäger,salt och peppar.
  5. Servera kycklingen med råris och vitkålssallad.