Dillkyckling
En variant av den gamla klassikern dillkött. Eftersom kycklingen inte behöver koka lika länge går den betydligt snabbare att göra än dillkött med kalv eller lamm. Kycklinglårfiléär mer smakrik än bröstfiléen, men det går bra att använda vilket som.
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 500 g kycklinglårfilé
- 3 msk glutenfri mjölmix fin
- 2 dl vatten
- 1 msk kycklingfond koncentrerad
- 3 morötter
- 1 msk ättikssprit 12 %
- 1 msk strösocker
- 1 dl laktosfri mjölk
- 1 dl laktosfri crème fraiche
- 3-4 msk hackad dill färsk eller fryst
Vitkålssallad
- 1 bit vitkål ca 300 g
- 2 msk olja
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt och svartpeppar
Till servering
- 4 port råris
Ingredienser
Vitkålssallad
Till servering
|
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på paketet. Strimla kycklinglårfiléerna och vänd runt i mjölet.
- Koka upp vatten och kycklingfond. Skala och tärna morötterna, lägg dem i fonden och låt koka ca 2 minuter. Tillsätt kycklingköttet och sjud under lock ca 3 minuter.
- Rör ner ättika, socker, mjölk och crème fraiche. Hacka dillen och rör ner strax före servering.
- Riv vitkålen grovt på rivjärn och blanda med en dressing gjord på olja, vinäger,salt och peppar.
- Servera kycklingen med råris och vitkålssallad.