Dillkyckling
En variant av den gamla klassikern dillkött. Eftersom kycklingen inte behöver koka lika länge går den betydligt snabbare att göra än dillkött med kalv eller lamm. Kycklinglårfiléär mer smakrik än bröstfiléen, men det går bra att använda vilket som.
Dillkyckling
En variant av den gamla klassikern dillkött. Eftersom kycklingen inte behöver koka lika länge går den betydligt snabbare att göra än dillkött med kalv eller lamm. Kycklinglårfiléär mer smakrik än bröstfiléen, men det går bra att använda vilket som.
Portioner
4 port
Tillagningstid
40min
Portioner
4 port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 500g kycklinglårfilé
  • 3msk glutenfri mjölmixfin
  • 2dl vatten
  • 1msk kycklingfondkoncentrerad
  • 3 morötter
  • 1msk ättikssprit12 %
  • 1msk strösocker
  • 1dl laktosfri mjölk
  • 1dl laktosfri crème fraiche
  • 3-4msk hackad dillfärsk eller fryst
Vitkålssallad
  • 1 bit vitkålca 300 g
  • 2msk olja
  • 1msk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • 4port råris
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på paketet. Strimla kycklinglårfiléerna och vänd runt i mjölet.
  2. Koka upp vatten och kycklingfond. Skala och tärna morötterna, lägg dem i fonden och låt koka ca 2 minuter. Tillsätt kycklingköttet och sjud under lock ca 3 minuter.
  3. Rör ner ättika, socker, mjölk och crème fraiche. Hacka dillen och rör ner strax före servering.
  4. Riv vitkålen grovt på rivjärn och blanda med en dressing gjord på olja, vinäger,salt och peppar.
  5. Servera kycklingen med råris och vitkålssallad.