Dinkelpepparkaksdeg
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
deg
Ingredienser
  • 125 g smör
  • 1,5 dl sirap
  • 1,5 dl laktosfri grädde
  • 4 dl mörk farin
  • 1 msk ingefära
  • 0,5 msk kanel
  • 0,5 msk kardemumma
  • 1 tsk kryddnejlika mald
  • 1 msk bikarbonat
  • 0,5 kg dinkelsikt ca 9 dl
Tillagningstid 30 min
Portioner
deg
Ingredienser
  • 125 g smör
  • 1,5 dl sirap
  • 1,5 dl laktosfri grädde
  • 4 dl mörk farin
  • 1 msk ingefära
  • 0,5 msk kanel
  • 0,5 msk kardemumma
  • 1 tsk kryddnejlika mald
  • 1 msk bikarbonat
  • 0,5 kg dinkelsikt ca 9 dl
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Smält smör i en kastrull. Rör ner sirap, grädde, farinsocker och kryddor i smöret.
  2. Blanda diklelsikt och bikarbonat i en större bunke. Häll smörblandningen i bunken och knåda ihop degen.
  3. Låt pepparkaksdegen vila i kylskåpet i minst ett dygn innan utbakning.