Dinkeltortillas
Perfekta som helglunch eller på utflykten. Fyll med det du har hemma. Kyckling med grönsaker och sås eller grillade grönsaker och halloumi om du vill ha vegetarisk.
Votes: 2
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
st
Ingredienser
  • 6 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja
Portioner
st
Ingredienser
  • 6 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja
Votes: 2
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och olja och arbeta ihop till en fast deg.
  2. Dela degen i 8 lika stora bitar och platta ut dem till rundlar på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut dem tunt, 1–2 mm tjocka.
  3. Grädda tortillabröden i en het torr panna ca 1 minut på var sida. De ska få lite färg men inte bli för hårda, då blir de svåra att rulla och lätt torra. Låt dem svalna under en bakduk.