Endivesallad med chèvre, granatäpple och nötter
Den här salladen har alla smaker – bitterhet från endiven, sälta från osten, syrlighet från granatäpplet och sötma från de kanderade nötterna. Servera salladen som förrätt, på en buffé eller som tilltugg till drinken. Om man tycker att endivebladen smakar lite bittert kan man lägga dem i en skål med iskallt vatten ca 10 minuter för att dra ut lite av bitterheten.
Votes: 2
Betyg: 4.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 250 g chèvre
  • 1 dl granatäpplekärnor (ca 0 5 granatäpple)
  • 1,5 dl pecannötter eller valnötter 70 g
  • 2,5 msk lönnsirap
  • Ev smörgåskrasse
  • Flingsalt
Dressing
  • 1,5 msk olivolja
  • 0,5 msk färskpressad citronsaft
  • 0,5 msk lönnsirap
  • 0,5 krm salt
  • 0,4 krm svartpeppar
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 250 g chèvre
  • 1 dl granatäpplekärnor (ca 0 5 granatäpple)
  • 1,5 dl pecannötter eller valnötter 70 g
  • 2,5 msk lönnsirap
  • Ev smörgåskrasse
  • Flingsalt
Dressing
  • 1,5 msk olivolja
  • 0,5 msk färskpressad citronsaft
  • 0,5 msk lönnsirap
  • 0,5 krm salt
  • 0,4 krm svartpeppar
Votes: 2
Betyg: 4.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Ta fram osten i god tid så att den blir rumsvarm. Lossa bladen från endiven.
  2. Pilla ut granatäpplekärnorna (lättast går det att göra det i en skål med kallt vatten, då skvätter det mindre och de vita hinnorna flyter upp till ytan) Rör ihop ingredienserna till dressingen.
  3. Rosta nötterna lätt i en stekpanna. Häll på lönnsirapen och låt koka ihop under omrörning så att lönnsirapen blir lite mer trögflytande, passa noga så att det inte bränns. Ta stekpannan från värmen och häll ut nötterna på ett bakplåtspapper.
  4. Lägg ut endivebladen på ett stort fat med ”skålsidan” upp. Fördela chèvre, granatäpplekärnor och nötter över. Ringla över dressingen. Klipp ev över smörgåskrasse. Strö över lite flingsalt.