Energi bars
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 0,75 dl solrosfrösmör eller jordnötssmör
  • 6 msk lönnsirap
  • 2,5 dl puffat ris
  • 75 g pumpafrön
  • 4 msk tranbär torkade
  • 2 msk jordgubbar eller blåbär torkade
  • 0,5 tsk ingefära
  • 0,5 tsk kanel
  • 20 g mörk choklad grovhackad
Tillagningstid 30 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 0,75 dl solrosfrösmör eller jordnötssmör
  • 6 msk lönnsirap
  • 2,5 dl puffat ris
  • 75 g pumpafrön
  • 4 msk tranbär torkade
  • 2 msk jordgubbar eller blåbär torkade
  • 0,5 tsk ingefära
  • 0,5 tsk kanel
  • 20 g mörk choklad grovhackad
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Grovhacka pumpafrön, torkade tranbär och jordgubbar/blåbär.
  2. Smält solrosfrösmöret eller jordnötssmör med lönnsirap i en teflonpanna på mediumvärme. När allt är smält stäng av värmen och rör ner pumpafrön, puffat ris, tranbär, jordgubbar/blåbär, ingefära och kanel. Se till att alla ingredienser är jämnt täckta av smör- och sirapsblandning.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en form (21cm x 21cm) och bred ut smeten till ett jämt lager. Lägg en bit bakplåtspapper på toppen och tryck sedan försiktigt så att smeten blir jämn och kompakt.
  4. Smält chokladen i en liten skål i mikrovågsugnen ca 30 sekunder, rör om då och då. Ringla över chokladen på barsen med en tesked.
  5. Ställ formen i kylen ca 10-15 minuter. När den är kall, skär upp dem i lagom stora bitar. Linda in bitarna i tex. plastfolie och förvara i kylen eller frysen.
  6. Barsen håller sig färska ca 2 veckor i kylskåp. I frysen håller de ca 2 månader.