Färsbiffar med citron, timjan och fetaost
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Färsbiffar
- 600 g nötfärs, kycklingfärs eller quornfärs
- 1 msk citronskal rivet
- 75 g fetaost där innehåll av laktos är max 1g/100g
- 2 msk timjan färsk, finhackad
- salt och peppar
Broccoli
- 400 g broccoli endast buketterna
- rapsolja
Yoghurtsås
- 3 dl laktosfri turkisk yoghurt
- 3 msk persilja färsk, finhackad
- 2 msk mynta färsk, finhackad
- 0,5 tsk ramslök
- 2 msk olivolja
Ingredienser
Färsbiffar
Broccoli
Yoghurtsås
|
Instruktioner
- Blanda färsen med citronskal, smulad fetaost och timjan. Forma till biffar, salta och peppra.
- Skär broccolin i mindre buketter. Värm en panna med rapsolja och stek broccolin på medelvärme tills den fått fin färg, ca 5 minuter. Ta upp och håll varmt.
- Häll på lite mer rapsolja i pannan och stek biffarna på medelvärme, ca 3-4 minuter på varje sida.
- Blanda alla ingredienserna till yoghurtsåsen.
- Servera biffarna med yoghurtsås och gärna ugnsbakade potatisklyftor.