Färsbiffar med citron, timjan och fetaost
Votes: 2
Betyg: 2
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Färsbiffar
  • 600 g nötfärs, kycklingfärs eller quornfärs
  • 1 msk citronskal rivet
  • 75 g fetaost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 2 msk timjan färsk, finhackad
  • salt och peppar
Broccoli
  • 400 g broccoli endast buketterna
  • rapsolja
Yoghurtsås
  • 3 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 3 msk persilja färsk, finhackad
  • 2 msk mynta färsk, finhackad
  • 0,5 tsk ramslök
  • 2 msk olivolja
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Färsbiffar
  • 600 g nötfärs, kycklingfärs eller quornfärs
  • 1 msk citronskal rivet
  • 75 g fetaost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 2 msk timjan färsk, finhackad
  • salt och peppar
Broccoli
  • 400 g broccoli endast buketterna
  • rapsolja
Yoghurtsås
  • 3 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 3 msk persilja färsk, finhackad
  • 2 msk mynta färsk, finhackad
  • 0,5 tsk ramslök
  • 2 msk olivolja
Votes: 2
Betyg: 2
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Blanda färsen med citronskal, smulad fetaost och timjan. Forma till biffar, salta och peppra.
  2. Skär broccolin i mindre buketter. Värm en panna med rapsolja och stek broccolin på medelvärme tills den fått fin färg, ca 5 minuter. Ta upp och håll varmt.
  3. Häll på lite mer rapsolja i pannan och stek biffarna på medelvärme, ca 3-4 minuter på varje sida.
  4. Blanda alla ingredienserna till yoghurtsåsen.
  5. Servera biffarna med yoghurtsås och gärna ugnsbakade potatisklyftor.