Färsbiffar med citron, timjan och fetaost
Färsbiffar med citron, timjan och fetaost
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
Färsbiffar
  • 600g nötfärs, kycklingfärs eller quornfärs
  • 1msk citronskalrivet
  • 75g fetaostdär innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 2msk timjanfärsk, finhackad
  • salt och peppar
Broccoli
  • 400g broccoliendast buketterna
  • rapsolja
Yoghurtsås
  • 3dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 3msk persiljafärsk, finhackad
  • 2msk myntafärsk, finhackad
  • 0,5tsk ramslök
  • 2msk olivolja
Instruktioner
  1. Blanda färsen med citronskal, smulad fetaost och timjan. Forma till biffar, salta och peppra.
  2. Skär broccolin i mindre buketter. Värm en panna med rapsolja och stek broccolin på medelvärme tills den fått fin färg, ca 5 minuter. Ta upp och håll varmt.
  3. Häll på lite mer rapsolja i pannan och stek biffarna på medelvärme, ca 3-4 minuter på varje sida.
  4. Blanda alla ingredienserna till yoghurtsåsen.
  5. Servera biffarna med yoghurtsås och gärna ugnsbakade potatisklyftor.