Färsbiffar med smörgåsgurka och rödbetor
Tillagningstid | 60 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Färsbiffar
- 5 msk Glutenfritt ströbröd
- 1 dl vatten
- 0,5 purjolök gröna delen
- 1 ägg
- 1 dl smörgåsgurka finhackad
- 1 dl rödbetor inlagda, finhackade
- 500 g nötfärs
- salt och peppar
- smör
- 2,5 dl matlagningsgrädde
Ugnsrostade grönsaker
- 5 morötter
- 4 palsternackor
- olivolja
- salt
- torkad timjan
- torkad oregano
Ingredienser
Färsbiffar
Ugnsrostade grönsaker
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Finstrimla och finhacka purjolöken. Blanda ströbröd och vatten. Låt svälla ca 3 minuter. Tillsätt purjolök, ägg, smörgåsgurka, rödbetor, nötfärs, salt och peppar.
- Arbeta ihop till en smidig köttfärssmet. Forma till små biffar och stek på hög värme i smör tills biffarna har fått en fin stekyta. Lägg biffarna i en smord ugnsfast form. Vispa ur stekpannan med grädden och häll den över biffarna. Sätt in mitt i ugnen och efterstek ca 15 minuter.
- Skala och klyfta morötter och palsternackor. Lägg på en plåt, ringla över olivolja, salt, timjan och oregano. Rör om och sätt in i ugnen ca 20 minuter, rör om lite då och då.
- Servera biffarna med ugnsrostade rotsaker och gärna extra smörgåsgurka.