Nötkött
Färsbiffar med smörgåsgurka och rödbetor
Nötkött
Färsbiffar med smörgåsgurka och rödbetor
Portioner
4port
Tillagningstid
60min
Portioner
4port
Tillagningstid
60min
Ingredienser
Färsbiffar
  • 5msk Glutenfritt ströbröd
  • 1dl vatten
  • 0,5 purjolökgröna delen
  • 1 ägg
  • 1dl smörgåsgurkafinhackad
  • 1dl rödbetorinlagda, finhackade
  • 500g nötfärs
  • salt och peppar
  • smör
  • 2,5dl matlagningsgrädde
Ugnsrostade grönsaker
  • 5 morötter
  • 4 palsternackor
  • olivolja
  • salt
  • torkad timjan
  • torkad oregano
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Finstrimla och finhacka purjolöken. Blanda ströbröd och vatten. Låt svälla ca 3 minuter. Tillsätt purjolök, ägg, smörgåsgurka, rödbetor, nötfärs, salt och peppar.
  3. Arbeta ihop till en smidig köttfärssmet. Forma till små biffar och stek på hög värme i smör tills biffarna har fått en fin stekyta. Lägg biffarna i en smord ugnsfast form. Vispa ur stekpannan med grädden och häll den över biffarna. Sätt in mitt i ugnen och efterstek ca 15 minuter.
  4. Skala och klyfta morötter och palsternackor. Lägg på en plåt, ringla över olivolja, salt, timjan och oregano. Rör om och sätt in i ugnen ca 20 minuter, rör om lite då och då.
  5. Servera biffarna med ugnsrostade rotsaker och gärna extra smörgåsgurka.