Färsgryta med rostade rotfrukter
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
Rostade rotfrukter
  • 300 g potatis
  • 300 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • olivolja
  • salt och peppar
Färsgryta
  • 2 salladslökar gröna delen
  • olivolja
  • vitlöksolja
  • 600 g nötfärs eller blandfärs
  • 3 krm hela kumminfrön
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk ramslök
  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 röd paprika
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
Rostade rotfrukter
  • 300 g potatis
  • 300 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • olivolja
  • salt och peppar
Färsgryta
  • 2 salladslökar gröna delen
  • olivolja
  • vitlöksolja
  • 600 g nötfärs eller blandfärs
  • 3 krm hela kumminfrön
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk ramslök
  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 röd paprika
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj, skala och klyfta potatis, morötter och palsternacka. Lägg på en plåt, ringla över lite olivolja, salta och peppra. Rosta i ugnen ca 30 minuter.
  2. Finhacka salladslöken, fräs den i olivolja och vitlöksolja tillsammans med färs, mortlad kummin, paprikapulver och ramslök. Häll i krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 10 minuter, salta och peppra. Dela paprikan och kärna ur. Skär i bitar och rör ner i grytan.
  3. Servera grytan med ugnsrostade rotfrukter.