Nötkött
Färsgryta med rostade rotfrukter
Nötkött
Färsgryta med rostade rotfrukter
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
Rostade rotfrukter
  • 300g potatis
  • 300g morötter
  • 200g palsternacka
  • olivolja
  • salt och peppar
Färsgryta
  • 2 salladslökargröna delen
  • olivolja
  • vitlöksolja
  • 600g nötfärs eller blandfärs
  • 3krm hela kumminfrön
  • 2tsk paprikapulver
  • 1tsk ramslök
  • 1burk krossade tomaterá 400 g
  • 2dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 röd paprika
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj, skala och klyfta potatis, morötter och palsternacka. Lägg på en plåt, ringla över lite olivolja, salta och peppra. Rosta i ugnen ca 30 minuter.
  2. Finhacka salladslöken, fräs den i olivolja och vitlöksolja tillsammans med färs, mortlad kummin, paprikapulver och ramslök. Häll i krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 10 minuter, salta och peppra. Dela paprikan och kärna ur. Skär i bitar och rör ner i grytan.
  3. Servera grytan med ugnsrostade rotfrukter.