Fetaostbullar med potatismos
Tillagningstid | 50 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Fetaostbullar
- 70 g fetaost där innehåll av laktos är max 1g/100g
- 400 g lamm eller blandfärs
- 2 msk kalvfond Bong
- svartpeppar
- 2 msk finhackad persilja
- 1,5 dl vatten
- smör
“Tzatsiki”
- 2 dl zucchini eller gurka riven
- 3 dl laktosfri grekisk yoghurt
- 1 msk torkad ramslök
- salt och peppar
- olivolja
Potatismos
- 1 kg potatis
- 2,5 dl laktosfri mjölk
- 25 g smör
- salt och vitpeppar
- ev riven muskot
Ingredienser
Fetaostbullar
“Tzatsiki”
Potatismos
|
Instruktioner
- Smula fetaosten tillsammans med färsen i en bunke. Tillsätt fond, svartpeppar, persilja och vatten. Blanda ordentligt. Forma till köttbullar och stek dem gyllenbruna i lite smör.
- Riv zucchinin grovt och krama ur vätskan ordentligt med händerna. Blanda ner i yoghurten. Ha i önskad mängd ramslök (torkad el färsk) el salladslök. Strö över rikligt med salt, peppar och en skvätt olivolja. Rör om ordentligt, ställ i kyl och ta fram vid servering.
- Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 10 – 15 min. Häll av kokvattnet. Värm mjölken med smöret i en kastrull och häll det över potatisen. Vispa moset riktigt luftigt med elvisp. Smaksätt med salt och peppar och ev lite riven muskot.
- Servera fetaostbullarna med mos, tzatsiki och gärna riven morot.