Fetaostbullar med potatismos
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
Fetaostbullar
  • 70 g fetaost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 400 g lamm eller blandfärs
  • 2 msk kalvfond Bong
  • svartpeppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1,5 dl vatten
  • smör
“Tzatsiki”
  • 2 dl zucchini eller gurka riven
  • 3 dl laktosfri grekisk yoghurt
  • 1 msk torkad ramslök
  • salt och peppar
  • olivolja
Potatismos
  • 1 kg potatis
  • 2,5 dl laktosfri mjölk
  • 25 g smör
  • salt och vitpeppar
  • ev riven muskot
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
Fetaostbullar
  • 70 g fetaost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 400 g lamm eller blandfärs
  • 2 msk kalvfond Bong
  • svartpeppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1,5 dl vatten
  • smör
“Tzatsiki”
  • 2 dl zucchini eller gurka riven
  • 3 dl laktosfri grekisk yoghurt
  • 1 msk torkad ramslök
  • salt och peppar
  • olivolja
Potatismos
  • 1 kg potatis
  • 2,5 dl laktosfri mjölk
  • 25 g smör
  • salt och vitpeppar
  • ev riven muskot
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Smula fetaosten tillsammans med färsen i en bunke. Tillsätt fond, svartpeppar, persilja och vatten. Blanda ordentligt. Forma till köttbullar och stek dem gyllenbruna i lite smör.
  2. Riv zucchinin grovt och krama ur vätskan ordentligt med händerna. Blanda ner i yoghurten. Ha i önskad mängd ramslök (torkad el färsk) el salladslök. Strö över rikligt med salt, peppar och en skvätt olivolja. Rör om ordentligt, ställ i kyl och ta fram vid servering.
  3. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 10 – 15 min. Häll av kokvattnet. Värm mjölken med smöret i en kastrull och häll det över potatisen. Vispa moset riktigt luftigt med elvisp. Smaksätt med salt och peppar och ev lite riven muskot.
  4. Servera fetaostbullarna med mos, tzatsiki och gärna riven morot.