Fiberfrallor
Goda frukostfrallor där du kan byta ut hälften av rismjölet mot teff-, havre- eller bovetemjöl.
Fiberfrallor
Goda frukostfrallor där du kan byta ut hälften av rismjölet mot teff-, havre- eller bovetemjöl.
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Bröd
Portioner
10
frallor
Portioner
10
frallor
Ingredienser
25
g
jäst
3
dl
kall laktosfri mjölk
2
msk
olivolja
1
msk
fiberhusk
0,5
dl
fibrex
1
tsk
brödkryddor
0,5
tsk
salt
4
dl
rismjöl
Instruktioner
Lös upp jästen i mjölk och olja i en köksassistent med degkrok. Blanda ner fiberhusk, fibrex, brödkryddoroch salt. Rör om och låt stå 5-10 minuter.
Tillsätt hälften av mjölet och arbeta på medelhög hastighet ca 5 minuter. Arbeta in resten av mjölet i småportioner.
Rulla eller klicka ut frallorna direkt på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över lite rismjöl. Låt frallorna jäsa under bakduk i 1-1,5 timme.
Sätt ugnen på 250 grader. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills frallorna fått fin färg.