Fiberfrallor
Goda frukostfrallor där du kan byta ut hälften av rismjölet mot teff-, havre- eller bovetemjöl.
Fiberfrallor
Goda frukostfrallor där du kan byta ut hälften av rismjölet mot teff-, havre- eller bovetemjöl.
Portioner
10frallor
Portioner
10frallor
Ingredienser
  • 25g jäst
  • 3dl kall laktosfri mjölk
  • 2msk olivolja
  • 1msk fiberhusk
  • 0,5dl fibrex
  • 1tsk brödkryddor
  • 0,5tsk salt
  • 4dl rismjöl
Instruktioner
  1. Lös upp jästen i mjölk och olja i en köksassistent med degkrok. Blanda ner fiberhusk, fibrex, brödkryddoroch salt. Rör om och låt stå 5-10 minuter.
  2. Tillsätt hälften av mjölet och arbeta på medelhög hastighet ca 5 minuter. Arbeta in resten av mjölet i småportioner.
  3. Rulla eller klicka ut frallorna direkt på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över lite rismjöl. Låt frallorna jäsa under bakduk i 1-1,5 timme.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills frallorna fått fin färg.