Fisk i ugn med citrus gremolata
Votes: 2
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Fisk
  • 400 g torskblock halvtinad
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 250 g haricots verts
  • salt och peppar
  • 1 citron skivad
  • 3 dl laktosfri grädde
  • 1-2 msk hummerfond Bong (eller annan lökfri fond)
Citrus gremolata
  • 1 msk apelsinskal finrivet
  • 1 citron finrivet skal
  • 1 lime finrivet skal
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 1 kruka persilja finhackad
Tillbehör
  • 4 port potatis
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Fisk
  • 400 g torskblock halvtinad
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 250 g haricots verts
  • salt och peppar
  • 1 citron skivad
  • 3 dl laktosfri grädde
  • 1-2 msk hummerfond Bong (eller annan lökfri fond)
Citrus gremolata
  • 1 msk apelsinskal finrivet
  • 1 citron finrivet skal
  • 1 lime finrivet skal
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 1 kruka persilja finhackad
Tillbehör
  • 4 port potatis
Votes: 2
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj och skiva purjolöken tunt. Lägg hälften av haricots vertsen i botten av en ugnsfast form tillsammans med purjolöken. Lägg torsken ovanpå. Krydda med salt och peppar. Lägg några citronskivor på toppen.
  3. Koka upp grädden med fiskfonden och häll över fisken. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Koka potatisen, för att pressa vid servering. Blanda alla ingredienser väl till gremolatan. Förväll resten av haricots vertsen.
  5. Ta ut fisken och strö över gremolatan. Servera med pressad potatis och haricots verts.