Fisk i ugn med citrus gremolata
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Fisk
- 400 g torskblock halvtinad
- 0,5 purjolök gröna delen
- 250 g haricots verts
- salt och peppar
- 1 citron skivad
- 3 dl laktosfri grädde
- 1-2 msk hummerfond Bong (eller annan lökfri fond)
Citrus gremolata
- 1 msk apelsinskal finrivet
- 1 citron finrivet skal
- 1 lime finrivet skal
- 1 tsk vitlöksolja
- 1 kruka persilja finhackad
Tillbehör
- 4 port potatis
Ingredienser
Fisk
Citrus gremolata
Tillbehör
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skölj och skiva purjolöken tunt. Lägg hälften av haricots vertsen i botten av en ugnsfast form tillsammans med purjolöken. Lägg torsken ovanpå. Krydda med salt och peppar. Lägg några citronskivor på toppen.
- Koka upp grädden med fiskfonden och häll över fisken. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
- Koka potatisen, för att pressa vid servering. Blanda alla ingredienser väl till gremolatan. Förväll resten av haricots vertsen.
- Ta ut fisken och strö över gremolatan. Servera med pressad potatis och haricots verts.