Fisk i ugn med citrus gremolata
Fisk i ugn med citrus gremolata
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
Fisk
  • 400g torskblockhalvtinad
  • 0,5 purjolökgröna delen
  • 250g haricots verts
  • salt och peppar
  • 1 citronskivad
  • 3dl laktosfri grädde
  • 1-2msk hummerfondBong (eller annan lökfri fond)
Citrus gremolata
  • 1msk apelsinskalfinrivet
  • 1 citronfinrivet skal
  • 1 limefinrivet skal
  • 1tsk vitlöksolja
  • 1kruka persiljafinhackad
Tillbehör
  • 4port potatis
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj och skiva purjolöken tunt. Lägg hälften av haricots vertsen i botten av en ugnsfast form tillsammans med purjolöken. Lägg torsken ovanpå. Krydda med salt och peppar. Lägg några citronskivor på toppen.
  3. Koka upp grädden med fiskfonden och häll över fisken. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Koka potatisen, för att pressa vid servering. Blanda alla ingredienser väl till gremolatan. Förväll resten av haricots vertsen.
  5. Ta ut fisken och strö över gremolatan. Servera med pressad potatis och haricots verts.