Flädersaft
Ljuvlig saft som går bra att frysa in. Halvera mängden socker om du vill ha den mindre söt.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
liter
Ingredienser
  • 40 st stora fläderblommor
  • 4 st stora citroner
  • 50 g citronsyra
  • 2 kg strösocker
  • 2 liter vatten
Portioner
liter
Ingredienser
  • 40 st stora fläderblommor
  • 4 st stora citroner
  • 50 g citronsyra
  • 2 kg strösocker
  • 2 liter vatten
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skölj fläderklasarna i kallt vatten. Skrubba citronerna. Varva fläderblommor, citronskivor, lite socker och lite citronsyra om vartannat i en 10 liters hink.
  2. Koka upp vattnet och häll över fläderblommorna. Rör om med träslev och låt svalna. Täck med lock eller en handduk. Ställ kastrullen på ett svalt ställe då den lätt jäser i värme. Låt stå i 4-5 dagar. Rör om en gång varje dag.
  3. Sila saften genom ett durkslag därefter en gång till genom en silduk. Om du vill förvara saften färsk på flaska kan du tillsätta atamon innan du häller upp den. Annars kan du frysa in saften i byttor och då behövs inget konserveringsmedel.