Fläskfilé i örtsås och pressgurka
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 70 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g fläskfilé
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk msk smör
  • 12-16 potatisar
  • olivolja eller rapsolja
  • 1,5 dl lagrad ost riven
  • 4 tomater
Sås
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 2 dl steksky/vatten
  • 2 msk kalvfond Bong
  • 1-2 msk konjak
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 tsk torkad salvia
  • tabasco efter smak
  • salt och svartpeppar
Pressgurka
  • 1 gurka
  • 3 krm salt
  • 2 msk ättiksprit
  • 1 dl vatten
  • 4 msk socker
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2 msk finhackad persilja
Tillagningstid 70 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g fläskfilé
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk msk smör
  • 12-16 potatisar
  • olivolja eller rapsolja
  • 1,5 dl lagrad ost riven
  • 4 tomater
Sås
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 2 dl steksky/vatten
  • 2 msk kalvfond Bong
  • 1-2 msk konjak
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 tsk torkad salvia
  • tabasco efter smak
  • salt och svartpeppar
Pressgurka
  • 1 gurka
  • 3 krm salt
  • 2 msk ättiksprit
  • 1 dl vatten
  • 4 msk socker
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2 msk finhackad persilja
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva fläskfilén, salta och peppra. Bryn den gyllenbrun i smör. Lägg skivorna i en ugnsfast form. Häll i lite vatten i stekpannan och ta tillvara på 2 dl av skyn.
  3. Skär potatisen i klyftor, lägg i en ungsäker form. Ringla över olivolja eller en god rapsolja. Salta och peppra. Kan även kryddas upp med lite örter färska el torkade. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 20-40 min.(rör om då och då)
  4. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull, koka upp under omrörning. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
  5. Häll såsen över köttet. Strö över osten, gratinera ca 10 minuter, tills den fått fin färg.
  6. Garnera gärna med färsk dragon och salvia. Servera med pressgurka och en härlig tomatsallad.
  7. Tips: Ställ in fläskfilén i ugnen när det är 10 min kvar på potatisen så blir dom klara samtidigt.
Pressgurka
  1. Skiva gurkan tunt med en osthyvel. Lägg den i en vid skål, strö över salt och blanda. Lägg sedan ett fat och en tyngd över i ca 30 minuter, häll av spadet. Blanda en lag av ättikspriten,vatten, socker, peppar och persiljan. Rör tills sockret löst sig. Lägg gurkan i en mindre skål och häll över lagen. Låt stå någon timme innan servering.