Fläskfilé med rostad rödkålssallad
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g fläskfilé
  • olivolja
  • vitlöksolja
  • 1 knippe timjan
  • 3 apelsiner
  • 50 g pecannötter
  • 1 knippe timjan
  • 1 kvart rödkål
  • persilja finhackad till servering
  • salt och peppar
  • äppelcidervinäger
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g fläskfilé
  • olivolja
  • vitlöksolja
  • 1 knippe timjan
  • 3 apelsiner
  • 50 g pecannötter
  • 1 knippe timjan
  • 1 kvart rödkål
  • persilja finhackad till servering
  • salt och peppar
  • äppelcidervinäger
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Putsa fläskfilén, krydda med salt och peppar. Bryn på hög värme i en stekpanna med olivolja och vitlöksolja. Tillsätt lite timjan. Lägg filéerna ovanpå resten av timjanstjälkarna på ett galler i en ugnsform. Ugnsstek fläskfilén i ca 7–8 min tills kärntemperaturen är 70 grader. Ta sedan ut köttbitarna och låt dem vila.
  3. Skiva rödkålen tunt. Riv skalet och filéa apelsinerna. Grovhacka pekannötterna. Rosta rödkålen på hög värme i lite olivolja i en stekpanna tills kålen blir karamelliserad på ena sidan. Dra ned på värmen, tillsätt salt, peppar och äppelcidervinäger. Låt kålen sjuda tills den blir mör. Tillsätt apelsin och pekannötter ihop med persilja.
  4. Servera fläskfiléskivorna tillsammans med rödkålssalladen.