Fläskfilégryta med ost- och senapsås
Nötkött
Nötkött
Votes: 1
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
Klyftpotatis
  • 1 kg fast potatis
  • olivolja
  • salt och peppar
Gryta
  • 600 g fläskfilé
  • smör
  • salt och peppar
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 0,5 tsk vitlöksolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk maizena
  • 2 msk kalvfond Bong
  • 1 msk dijonsenap
  • 250 g broccoli endast buketterna
  • 50 g lagrad ost
  • färsk hackad persilja
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
Klyftpotatis
  • 1 kg fast potatis
  • olivolja
  • salt och peppar
Gryta
  • 600 g fläskfilé
  • smör
  • salt och peppar
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 0,5 tsk vitlöksolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk maizena
  • 2 msk kalvfond Bong
  • 1 msk dijonsenap
  • 250 g broccoli endast buketterna
  • 50 g lagrad ost
  • färsk hackad persilja
Nötkött
Nötkött
Votes: 1
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisen. Skär dem i större klyftor på längden, skölj och lägg dem sedan på en plåt. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rör om ordentligt. Sätt in i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Vänd på potatisen lite då och då under stekningen.
  2. Skär köttet i skivor. Finhacka salladslöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Tillsätt salladslöken och fräs lite snabbt. Salt och peppra.
  3. Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under omrörning. Lägg över köttet och salladslöken i grytan. Låt koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen.
  4. Skär broccolin i mindre buketter och koka dem i saltat vatten 3-5 min. Riv osten och rör ner den i grytan. Strö över den hackade persiljan.
  5. Servera grytan med broccoli och klyftpotatis.
  6. TIPS Krydda gärna klyftpotatisen med olika örter, tex rosmarin och timjan. Tillsätt då örterna tillsammans med salt och peppar. Allt efter smak.