Fläskytterfilé med potatis i skysås
Nötkött
Nötkött
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 60 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g potatis
  • 1 tsk senapsfrö
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk Flingsalt
  • 600 g fläskytterfilé
  • smör
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 3 msk smör
  • 2,5 dl vatten
  • 1 msk kalvfond Bong
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm timjan
  • 1 tsk soja
  • 1 broccoli endast buketterna
  • 0,5 citron saften
Tillagningstid 60 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g potatis
  • 1 tsk senapsfrö
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk Flingsalt
  • 600 g fläskytterfilé
  • smör
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 3 msk smör
  • 2,5 dl vatten
  • 1 msk kalvfond Bong
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm timjan
  • 1 tsk soja
  • 1 broccoli endast buketterna
  • 0,5 citron saften
Nötkött
Nötkött
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Mortla senapsfrö och fänkålsfrö. Strö ut de mortlade kryddorna samt peppar och salt på en skärbräda. Rulla köttet i kryddorna och bryn det sedan runtom i smör. Lägg köttet i en ugnsfast form och laga i ugnen ca 25 min, eller tills innertemperaturen når 70 grader.
  4. Finhacka salladslöken. Smält smör i stekpannan där du brynt köttet och fräs salladslöken hastigt på medelvärme. Tillsätt vatten, fond, peppar, timjan och soja. Låt koka upp och lägg ner kokt, tärnad potatis.
  5. Dela broccolin i buketter och förväll snabbt i kokande vatten. Lägg i en skål och pressa över citronsaft.
  6. Servera med köttet med potatis, sås och broccoli.