Nötkött
Fläskytterfilé med potatis i skysås
Nötkött
Fläskytterfilé med potatis i skysås
Portioner
4port
Tillagningstid
60min
Portioner
4port
Tillagningstid
60min
Ingredienser
  • 800g potatis
  • 1tsk senapsfrö
  • 1tsk fänkålsfrö
  • 2krm grovmalen svartpeppar
  • 1tsk Flingsalt
  • 600g fläskytterfilé
  • smör
  • 2 salladslökargröna delen
  • 3msk smör
  • 2,5dl vatten
  • 1msk kalvfondBong
  • 1krm vitpeppar
  • 2krm timjan
  • 1tsk soja
  • 1 broccoliendast buketterna
  • 0,5 citronsaften
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Mortla senapsfrö och fänkålsfrö. Strö ut de mortlade kryddorna samt peppar och salt på en skärbräda. Rulla köttet i kryddorna och bryn det sedan runtom i smör. Lägg köttet i en ugnsfast form och laga i ugnen ca 25 min, eller tills innertemperaturen når 70 grader.
  4. Finhacka salladslöken. Smält smör i stekpannan där du brynt köttet och fräs salladslöken hastigt på medelvärme. Tillsätt vatten, fond, peppar, timjan och soja. Låt koka upp och lägg ner kokt, tärnad potatis.
  5. Dela broccolin i buketter och förväll snabbt i kokande vatten. Lägg i en skål och pressa över citronsaft.
  6. Servera med köttet med potatis, sås och broccoli.