Fruktiga glasspinnar
Det är inte alltid lätt att hitta FODMAP-vänliga glasspinnar så det är lika bra att göra dem själv. Gör dubbel sats och frys in så har du att bjuda på. Vegan? Byt den turkiska yoghurten mot havreghurt.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
st
Ingredienser
  • 2 dl jordgubbar blåbär, hallon och/eller kiwi
  • 1 lime saften
  • 1 msk sirap kan uteslutas
  • 4 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 1 tsk vaniljpulver
Portioner
st
Ingredienser
  • 2 dl jordgubbar blåbär, hallon och/eller kiwi
  • 1 lime saften
  • 1 msk sirap kan uteslutas
  • 4 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 1 tsk vaniljpulver
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Blanda yoghurt, vaniljpulver, limesaft och sirap i en skål. Varva bär och frukt med yoghurt i glassformar. Stick ner glasspinnar och frys in i minst tre timmar. Spola gärna lite varmt vatten på formarna för att glassen ska släppa lättare.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.