Gazpacho
Denna härliga soppa passar fint på en riktigt varm sommardag. Ska avnjutas kall - kanske efter en dag på stranden.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 8 st tomater
  • 2 st röda paprikor
  • 1 st gurka
  • 2 st salladslökar gröna delen
  • 1-2 tsk vitlöksolja Beroende på styrkan i oljan prova dig fram
  • 1 krm tabasco
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 0,5 msk strösocker
  • salt och svartpeppar
  • 2 skivor vitt glutenfritt bröd eller dinkelsurdegsbröd
  • olivolja
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 8 st tomater
  • 2 st röda paprikor
  • 1 st gurka
  • 2 st salladslökar gröna delen
  • 1-2 tsk vitlöksolja Beroende på styrkan i oljan prova dig fram
  • 1 krm tabasco
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 0,5 msk strösocker
  • salt och svartpeppar
  • 2 skivor vitt glutenfritt bröd eller dinkelsurdegsbröd
  • olivolja
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skär tomat, paprika och gurka i mindre bitar. Spara en bit gurka och paprika till servering. Strimla salladslöken.
  2. Blanda alla ingredienser i en skål och mixa med en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Ställ soppan i kylskåp minst 2 timmar, eller helst över natten.
  3. Skär bort kanterna på brödet och skär det i tärningar. Stek i olja i en stekpanna några minuter under omrörning tills krutongerna fått fin färg. Låt dem svalna och krydda med flingsalt
  4. Servera soppan isande kall med brödkrutonger, tärnad gurka och paprika.