Gazpacho
Denna härliga soppa passar fint på en riktigt varm sommardag. Ska avnjutas kall - kanske efter en dag på stranden.
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 8 st tomater
- 2 st röda paprikor
- 1 st gurka
- 2 st salladslökar gröna delen
- 1-2 tsk vitlöksolja Beroende på styrkan i oljan prova dig fram
- 1 krm tabasco
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 dl vatten
- 0,5 msk strösocker
- salt och svartpeppar
- 2 skivor vitt glutenfritt bröd eller dinkelsurdegsbröd
- olivolja
Ingredienser
|
Instruktioner
- Skär tomat, paprika och gurka i mindre bitar. Spara en bit gurka och paprika till servering. Strimla salladslöken.
- Blanda alla ingredienser i en skål och mixa med en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Ställ soppan i kylskåp minst 2 timmar, eller helst över natten.
- Skär bort kanterna på brödet och skär det i tärningar. Stek i olja i en stekpanna några minuter under omrörning tills krutongerna fått fin färg. Låt dem svalna och krydda med flingsalt
- Servera soppan isande kall med brödkrutonger, tärnad gurka och paprika.