Glögg-glaserade ribs
De här passar lika bra till julbordet såväl som små munsbitar att servera till glöggminglet.
Tillagningstid | 1,5 tim |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 1,5 kg tjocka revbensspjäll
- 3 salladslökar - gröna delen
- 4 lagerblad
- 10 svartpepparkorn
- 1 msk salt
Glaze
- 2 salladslökar - gröna delen
- 1 röd chili
- 2 msk ingefära finhackad
- 1 msk olja
- 1 tsk vitlöksolja
- 3 msk tomatpuré
- 4,5 dl vinglögg
- 1 kanelstång
- 6 kardemummakärnor
- 0,5 dl mörk sirap
- 1 tsk salt
Ingredienser
Glaze
|
Instruktioner
- Lägg revbenen, salladslök och kryddor i en stor kastrull och täck med vatten. Låt koka under lock i ca 1 timme. Lyft ur köttet och dela i bitar.
Glaze
- Finhacka salladslök, chili och ingefära. Värm oljorna i en kastrull. Häll i salladslök, chili och ingefära, fräs ihop någon minut och tillsätt tomatpuré. Stek under omrörning tills det nästan bränns i botten.
- Slå på glögg och lägg i kryddor, sirap och salt. Koka ihop ca 10 minuter. Plocka upp kanelstången och mixa till en slät glaze.
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg köttet i en ugnsform och häll på glazen, vänd runt bitarna så dom blir täckta av glazen. Grilla i ugnen 10-15 minuter.