Glögg-glaserade ribs
De här passar lika bra till julbordet såväl som små munsbitar att servera till glöggminglet.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 1,5 tim
Portioner
port
Ingredienser
  • 1,5 kg tjocka revbensspjäll
  • 3 salladslökar - gröna delen
  • 4 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 msk salt
Glaze
  • 2 salladslökar - gröna delen
  • 1 röd chili
  • 2 msk ingefära finhackad
  • 1 msk olja
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 4,5 dl vinglögg
  • 1 kanelstång
  • 6 kardemummakärnor
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 1 tsk salt
Tillagningstid 1,5 tim
Portioner
port
Ingredienser
  • 1,5 kg tjocka revbensspjäll
  • 3 salladslökar - gröna delen
  • 4 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 msk salt
Glaze
  • 2 salladslökar - gröna delen
  • 1 röd chili
  • 2 msk ingefära finhackad
  • 1 msk olja
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 4,5 dl vinglögg
  • 1 kanelstång
  • 6 kardemummakärnor
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 1 tsk salt
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Lägg revbenen, salladslök och kryddor i en stor kastrull och täck med vatten. Låt koka under lock i ca 1 timme. Lyft ur köttet och dela i bitar.
Glaze
  1. Finhacka salladslök, chili och ingefära. Värm oljorna i en kastrull. Häll i salladslök, chili och ingefära, fräs ihop någon minut och tillsätt tomatpuré. Stek under omrörning tills det nästan bränns i botten.
  2. Slå på glögg och lägg i kryddor, sirap och salt. Koka ihop ca 10 minuter. Plocka upp kanelstången och mixa till en slät glaze.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg köttet i en ugnsform och häll på glazen, vänd runt bitarna så dom blir täckta av glazen. Grilla i ugnen 10-15 minuter.