Glutenfri pizza
Den godaste av pizzor, med topping helt efter eget tycke. Färdigriven ost innehåller ofta skummjölkspulver. Vill du ha en helt laktosfri variant kan du riva vanlig hårdost eller laktosfri mozzarella.
Glutenfri pizza
Den godaste av pizzor, med topping helt efter eget tycke. Färdigriven ost innehåller ofta skummjölkspulver. Vill du ha en helt laktosfri variant kan du riva vanlig hårdost eller laktosfri mozzarella.
Portioner
2pizzor
Tillagningstid
80min
Portioner
2pizzor
Tillagningstid
80min
Ingredienser
  • 2,5dl fingervarmt vatten37°
  • 25g jäst
  • 1msk fiberhusk
  • 0,5dl olivolja
  • 1krm salt
  • 5dl glutenfri mjölmix
  • 1tsk bakpulver
Tomatsås
  • 1burk passerade tomater400 g
  • 2msk tomatpuré
  • 1msk torkad oregano eller örtkryddor
  • 1tsk salt
  • 1nypa socker
Topping Vesuvio
  • Tomatsås
  • strimlad skinka
  • riven osttill exempel mozzarella
Topping vegetarisk
  • Tomatsås
  • grillade grönsakertill exempel paprika
  • chèvre
  • rucola
Instruktioner
  1. Blanda 2 dl av vattnet med jäst och fiberhusk i en bunke. Tillsätt olja och salt. Rör så att det löses upp och låt jäsa under handduk 10 minuter.
  2. Tillsätt mjölet och arbeta ihop degen i en hushållsmaskin med degkrok eller genom att knåda den för hand. Tillsätt bakpulvret och se till att det fördelas jämnt i degen. Tillsätt det sista av vattnet lite i taget så att degen får en bra konsistens. Jäs degen under handduk 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen på bakplåts-papper till 2 runda bottnar. Lägg på tomatsås och valfri fyllning. OBS! Rucolan läggs på i efterhand.
  4. Grädda i ugnen ca 15 minuter, eller tills pizzan fått fin färg.