Glutenfria kanelbullar
Kanelbullar, låg-FODMAP
Kanelbullar, låg-FODMAP
Votes: 1
Betyg: 1
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 90 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 2 msk kanel
  • 5 dl laktosfri mjölk
  • 50 g jäst 1 pkt
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 12,5 dl glutenfri mjölmix tex lailas
Fyllning
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk kanel
  • 1 ägg pensling
  • pärlsocker eller hackad mandel
Choklad- och hasselnötsfyllning
  • 50 g mjukt smör
  • 2 msk socker
  • 50 g hackad mörk choklad
  • 50 g hackade hasselnötter
  • Bred ut smör på den kavlade degen.
  • Strö på socker och resten av fyllningen
Nutellafyllning
  • 50 g mjukt smör
  • 100 g nutella
  • Bred ut båda på den kavlade degen
Tillagningstid 90 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 2 msk kanel
  • 5 dl laktosfri mjölk
  • 50 g jäst 1 pkt
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 12,5 dl glutenfri mjölmix tex lailas
Fyllning
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk kanel
  • 1 ägg pensling
  • pärlsocker eller hackad mandel
Choklad- och hasselnötsfyllning
  • 50 g mjukt smör
  • 2 msk socker
  • 50 g hackad mörk choklad
  • 50 g hackade hasselnötter
  • Bred ut smör på den kavlade degen.
  • Strö på socker och resten av fyllningen
Nutellafyllning
  • 50 g mjukt smör
  • 100 g nutella
  • Bred ut båda på den kavlade degen
Kanelbullar, låg-FODMAP
Kanelbullar, låg-FODMAP
Votes: 1
Betyg: 1
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt). Smula ner jästen i en stor degskål. Häll över mjölken och rör om.
  2. Tillsätt smör i bitar, socker, salt och kardemumma. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen. Arbeta ihop degen ordentligt. Den är först ganska lös, med sväller till lagom fasthet under jäsningen. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
  3. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Arbeta samman degen efter jäsningen, pudra bordet med mjölmix innan du tar ut degen och knådar den lätt. Dela degen i två delar och kavla ut dem till rektangulära plattor. Bred på fyllning och rulla ihop till en rulle. Skär i ca 2 ½ cm tjocka skivor, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
  4. Värm ugnen till 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på lite pärlsocker eller hackad mandel, grädda bullarna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.