Glutenfria tunnbröd med tofu- och grönsaksfyllning
Tillagningstid | 50 min |
Portioner |
rullar
|
Ingredienser
Tunnbröd 12-15 st
- 6 dl vatten eller laktosfri mjölk
- 2 msk rapsolja
- 2 msk fiberhusk
- 2 dl rismjöl
- 2,5 dl bovetemjöl
- 1 dl majsmjöl
- 2 tsk lönnsirap
- 1 tsk salt
Fyllning
- 400 g fast tofu
- 1 dl majsmjöl
- olja till fritering
- 60 g tahini
- 1 huvud grönsallad
- 1-2 morot skalad och skivad i tunna stavar
- 1 röd paprika skivad i tunna stavar
- 2,5 dl alfalfagroddar
- svarta sesamfrön
Ingredienser
Tunnbröd 12-15 st
Fyllning
|
Instruktioner
Tunnbröd
- Blanda vätska och olja i en bunke.
- Mät upp och blanda alla torra ingredienser för sig och rör snabbt ner i vätskan. Rör om tills det blir en slät men lite klibbig deg. Låt vila ca 15 minuter.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela upp den i 12-15 bitar. Kavla försiktigt ut varje del till en rund kaka.
- Hetta upp en stekpanna på hög värme. Grädda bröden direkt i en het torr stekpanna ca 2-3 minuter på varje sida tills kakan har fått en ljusbrun färg. Torka ur pannan med hushållspapper mellan varje bröd. Fortsätt grädda bröden tills alla är klara.
- Låt svalna på galler under bakduk.
Fyllning
- Skiva och skär tofun i stavar. Häll upp mjölet på ett fat och vänd ner tofustavarna i majsmölet.
- Häll upp olja i en panna med hög kant så att oljan täcker botten och går cirka två centimeter upp på kanten. Hetta upp oljan.
- Fritera tofun 1-2 minuter i oljan tills den fått en ljusbrun yta. Tag upp tofun, lägg på ett fat med hushållspapper och låt oljan rinna av.
- Bred tahini på bröden. Fyll med sallad, grönsaksstavar, groddar och tofu. Sprinkla över lite svarta sesamfrön. Rulla ihop bröden och svep in i ett smörpapper.