Glutenfria tunnbröd med tofu- och grönsaksfyllning
Votes: 1
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
rullar
Ingredienser
Tunnbröd 12-15 st
  • 6 dl vatten eller laktosfri mjölk
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 dl rismjöl
  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 tsk lönnsirap
  • 1 tsk salt
Fyllning
  • 400 g fast tofu
  • 1 dl majsmjöl
  • olja till fritering
  • 60 g tahini
  • 1 huvud grönsallad
  • 1-2 morot skalad och skivad i tunna stavar
  • 1 röd paprika skivad i tunna stavar
  • 2,5 dl alfalfagroddar
  • svarta sesamfrön
Tillagningstid 50 min
Portioner
rullar
Ingredienser
Tunnbröd 12-15 st
  • 6 dl vatten eller laktosfri mjölk
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 dl rismjöl
  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 tsk lönnsirap
  • 1 tsk salt
Fyllning
  • 400 g fast tofu
  • 1 dl majsmjöl
  • olja till fritering
  • 60 g tahini
  • 1 huvud grönsallad
  • 1-2 morot skalad och skivad i tunna stavar
  • 1 röd paprika skivad i tunna stavar
  • 2,5 dl alfalfagroddar
  • svarta sesamfrön
Votes: 1
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
Tunnbröd
  1. Blanda vätska och olja i en bunke.
  2. Mät upp och blanda alla torra ingredienser för sig och rör snabbt ner i vätskan. Rör om tills det blir en slät men lite klibbig deg. Låt vila ca 15 minuter.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela upp den i 12-15 bitar. Kavla försiktigt ut varje del till en rund kaka.
  4. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Grädda bröden direkt i en het torr stekpanna ca 2-3 minuter på varje sida tills kakan har fått en ljusbrun färg. Torka ur pannan med hushållspapper mellan varje bröd. Fortsätt grädda bröden tills alla är klara.
  5. Låt svalna på galler under bakduk.
Fyllning
  1. Skiva och skär tofun i stavar. Häll upp mjölet på ett fat och vänd ner tofustavarna i majsmölet.
  2. Häll upp olja i en panna med hög kant så att oljan täcker botten och går cirka två centimeter upp på kanten. Hetta upp oljan.
  3. Fritera tofun 1-2 minuter i oljan tills den fått en ljusbrun yta. Tag upp tofun, lägg på ett fat med hushållspapper och låt oljan rinna av.
  4. Bred tahini på bröden. Fyll med sallad, grönsaksstavar, groddar och tofu. Sprinkla över lite svarta sesamfrön. Rulla ihop bröden och svep in i ett smörpapper.