Glutenfria tunnbröd med tofu- och grönsaksfyllning
Glutenfria tunnbröd med tofu- och grönsaksfyllning
Portioner
6rullar
Tillagningstid
50min
Portioner
6rullar
Tillagningstid
50min
Ingredienser
Tunnbröd 12-15 st
  • 6dl vatteneller laktosfri mjölk
  • 2msk rapsolja
  • 2msk fiberhusk
  • 2dl rismjöl
  • 2,5dl bovetemjöl
  • 1dl majsmjöl
  • 2tsk lönnsirap
  • 1tsk salt
Fyllning
  • 400g fast tofu
  • 1dl majsmjöl
  • olja till fritering
  • 60g tahini
  • 1huvud grönsallad
  • 1-2 morotskalad och skivad i tunna stavar
  • 1 röd paprikaskivad i tunna stavar
  • 2,5dl alfalfagroddar
  • svarta sesamfrön
Instruktioner
Tunnbröd
  1. Blanda vätska och olja i en bunke.
  2. Mät upp och blanda alla torra ingredienser för sig och rör snabbt ner i vätskan. Rör om tills det blir en slät men lite klibbig deg. Låt vila ca 15 minuter.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela upp den i 12-15 bitar. Kavla försiktigt ut varje del till en rund kaka.
  4. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Grädda bröden direkt i en het torr stekpanna ca 2-3 minuter på varje sida tills kakan har fått en ljusbrun färg. Torka ur pannan med hushållspapper mellan varje bröd. Fortsätt grädda bröden tills alla är klara.
  5. Låt svalna på galler under bakduk.
Fyllning
  1. Skiva och skär tofun i stavar. Häll upp mjölet på ett fat och vänd ner tofustavarna i majsmölet.
  2. Häll upp olja i en panna med hög kant så att oljan täcker botten och går cirka två centimeter upp på kanten. Hetta upp oljan.
  3. Fritera tofun 1-2 minuter i oljan tills den fått en ljusbrun yta. Tag upp tofun, lägg på ett fat med hushållspapper och låt oljan rinna av.
  4. Bred tahini på bröden. Fyll med sallad, grönsaksstavar, groddar och tofu. Sprinkla över lite svarta sesamfrön. Rulla ihop bröden och svep in i ett smörpapper.