Gratinerad kassler med ananas
Nötkött
Nötkött
Votes: 2
Betyg: 4.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g kassler
  • 10 skivor färsk ananas
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 1 dl chilisås Garant
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • lagrad riven ost
  • ris
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g kassler
  • 10 skivor färsk ananas
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 1 dl chilisås Garant
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • lagrad riven ost
  • ris
Nötkött
Nötkött
Votes: 2
Betyg: 4.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Putsa och skiva kasslern i 1 cm tjocka skivor. Varva kassler och ananas i en ugnsfast form. Vispa samman övriga ingredienser (utom ost). Salta och peppra (var försiktig med saltet då kasslern är salt). Häll såsen över kasslern och toppa med valfri mängd ost.
  3. Gratinera mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 15 min. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Servera gratängen med kokt ris och en härlig sallad.