Grillad aubergine med granatäpple och yoghurtsås
Instruktioner
- Dela auberginerna på längden i 2 cm tjocka skivor. Strö över salt och lägg i ett durkslag. Sätt en tyngd över så att vätskan släpper och låt stå ca 60 minuter.
- Värm en grillpanna eller en vanlig stekpanna på hög värme. Ringla över olivolja på auberginerna och krydda med peppar. Grilla auberginerna 3-4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och fått fina grillmärken. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.
- Blanda yoghurt, finhackad koriander, citronsaft, ramslök, salt och peppar i en liten skål.
- Skär av “kronan” på granatäpplet och snitta skalet i fyra delar från toppen till botten så att fyra klyftor bildas. Öppna granatäpplet genom att bryta isär klyftorna och pilla loss kärnorna.
- Toppa de grillade auberginerna med yoghurtsås, färsk koriander, valnötter och granatäpplekärnor.