Grillad aubergine med granatäpple och yoghurtsås
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Förberedelsetid 60 min
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 auberginer medelstora
  • havssalt och svartpeppar
  • olivolja
  • 100 g laktosfri turkisk yoghurt
  • 1 msk koriander färsk, finhackad
  • 1 citron saften
  • 0,5 tsk ramslök
  • 1 granatäpple
  • 20 g valnötter grovhackade
Förberedelsetid 60 min
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 auberginer medelstora
  • havssalt och svartpeppar
  • olivolja
  • 100 g laktosfri turkisk yoghurt
  • 1 msk koriander färsk, finhackad
  • 1 citron saften
  • 0,5 tsk ramslök
  • 1 granatäpple
  • 20 g valnötter grovhackade
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Dela auberginerna på längden i 2 cm tjocka skivor. Strö över salt och lägg i ett durkslag. Sätt en tyngd över så att vätskan släpper och låt stå ca 60 minuter.
  2. Värm en grillpanna eller en vanlig stekpanna på hög värme. Ringla över olivolja på auberginerna och krydda med peppar. Grilla auberginerna 3-4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och fått fina grillmärken. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.
  3. Blanda yoghurt, finhackad koriander, citronsaft, ramslök, salt och peppar i en liten skål.
  4. Skär av “kronan” på granatäpplet och snitta skalet i fyra delar från toppen till botten så att fyra klyftor bildas. Öppna granatäpplet genom att bryta isär klyftorna och pilla loss kärnorna.
  5. Toppa de grillade auberginerna med yoghurtsås, färsk koriander, valnötter och granatäpplekärnor.