Grillade tunna revbensspjäll med Sweet chili dipp
Votes: 2
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 70 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1,6 kg tunna revbensspjäll
  • 1 påse tortillachips
Marinad
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitlöksolja
  • 2 tsk soja
  • 4 msk ljus sirap
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 kvistar rosmarin
  • 6 kvistar oregano
  • 8 kvistar timjan
  • 8 blad blad ramslök eller 1 msk torkad
  • 1 röd chili el mer beroende på styrka
  • salt och svartpeppar
Sweet chili dipp
  • 2 dl laktosfri crème fraiche eller smetana
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 6 blad ramslök eller 1 tsk torkad
  • 1 skvätt citron
Tillagningstid 70 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1,6 kg tunna revbensspjäll
  • 1 påse tortillachips
Marinad
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitlöksolja
  • 2 tsk soja
  • 4 msk ljus sirap
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 kvistar rosmarin
  • 6 kvistar oregano
  • 8 kvistar timjan
  • 8 blad blad ramslök eller 1 msk torkad
  • 1 röd chili el mer beroende på styrka
  • salt och svartpeppar
Sweet chili dipp
  • 2 dl laktosfri crème fraiche eller smetana
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 6 blad ramslök eller 1 tsk torkad
  • 1 skvätt citron
Votes: 2
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
Marinad
  1. Blanda olivolja, vitlöksolja och soya. Tillsätt sirap och tomatpuré. Finhacka färska örter, ramslök och röd chili. (Går även bra med torkade örter och chili).
  2. Blanda ner örter och chili i oljan och tillsätt ordentligt med salt och peppar. Rör om. Gnid in revbenen med marinaden och låt vila minst 20 min innan grillning. (Marinera gärna köttet dagen innan och låt ligga i kylen under natten)
Sweet Chili dipp
  1. Häll upp crème fraiche i en skål. Blanda ner farinsocker, chili, salt och peppar. Finhacka ramslök och rör ner. Pressa i en skvätt citron. Rör om ordentligt och smaka av, låt vila i kylen innan severing.
  2. Grilla köttet på medelhög värme i ca 25 min på båda sidor. Skiva upp och servera med tortillachips, sweet chili dip och en sallad.
Tips
  1. Om du vill tillaga i ugn. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna och pensla på revbensspjällen. Stek spjällen i ugnen ca 1 tim. Höj ugnsvärmen till 250 grader. Pensla spjällen med resterande marinad och grilla ytterligare ca 10 minuter tills de fått fin färg.