Grillade tunna revbensspjäll med Sweet chili dipp
Grillade tunna revbensspjäll med Sweet chili dipp
Portioner
4port
Tillagningstid
70min
Portioner
4port
Tillagningstid
70min
Ingredienser
  • 1,6kg tunna revbensspjäll
  • 1påse tortillachips
Marinad
  • 1dl olivolja
  • 2msk vitlöksolja
  • 2tsk soja
  • 4msk ljus sirap
  • 2msk tomatpuré
  • 4kvistar rosmarin
  • 6kvistar oregano
  • 8kvistar timjan
  • 8blad blad ramslök eller 1 msk torkad
  • 1 röd chiliel mer beroende på styrka
  • salt och svartpeppar
Sweet chili dipp
  • 2dl laktosfri crème fraiche eller smetana
  • 2tsk farinsocker
  • 2tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 6blad ramslök eller 1 tsk torkad
  • 1 skvätt citron
Instruktioner
Marinad
  1. Blanda olivolja, vitlöksolja och soya. Tillsätt sirap och tomatpuré. Finhacka färska örter, ramslök och röd chili. (Går även bra med torkade örter och chili).
  2. Blanda ner örter och chili i oljan och tillsätt ordentligt med salt och peppar. Rör om. Gnid in revbenen med marinaden och låt vila minst 20 min innan grillning. (Marinera gärna köttet dagen innan och låt ligga i kylen under natten)
Sweet Chili dipp
  1. Häll upp crème fraiche i en skål. Blanda ner farinsocker, chili, salt och peppar. Finhacka ramslök och rör ner. Pressa i en skvätt citron. Rör om ordentligt och smaka av, låt vila i kylen innan severing.
  2. Grilla köttet på medelhög värme i ca 25 min på båda sidor. Skiva upp och servera med tortillachips, sweet chili dip och en sallad.
Tips
  1. Om du vill tillaga i ugn. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna och pensla på revbensspjällen. Stek spjällen i ugnen ca 1 tim. Höj ugnsvärmen till 250 grader. Pensla spjällen med resterande marinad och grilla ytterligare ca 10 minuter tills de fått fin färg.