Grön wrap med hummus
Fyll wrapsen med det du har hemma. Rester är bra, till exempel från rotfruktspytt. Mathavre är också gott att fylla med. Hummus kan du gärna göra en större sats av och spara i kylen. Det är gott som dipp eller på smörgåsen. Vegan? Byt ut osten mot ett veganskt alternativ.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 tetra kikärter à 380 g
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tahini sesamfröpasta
  • ½ msk citronsaft
  • 2 tsk koncentrerad vitlöksolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 70 g färsk spenat
  • 125 g fryst broccoli
  • skivor någralagrad ost
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 4 tortillabröd t.ex. dinkel- eller majs
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 tetra kikärter à 380 g
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tahini sesamfröpasta
  • ½ msk citronsaft
  • 2 tsk koncentrerad vitlöksolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 70 g färsk spenat
  • 125 g fryst broccoli
  • skivor någralagrad ost
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 4 tortillabröd t.ex. dinkel- eller majs
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Häll av och skölj kikärterna och mixa dem tillsammans med olivolja. Tillsätt vitlöksolja, tahini, citronsaft och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skölj spenaten. Tina broccolin och skär den i små bitar.
  3. Fördela spenat, broccoli och hummus på tortillabröden. Lägg eventuellt på rotsaker eller mathavre. Toppa med några skivor lagrad ost och vik ihop.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.