Grönkålsbowl med limedressing
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 2 dl mathavre
  • 200 g rödkål
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk sirap
  • 2 st apelsiner
  • 200 g grönkål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 msk limesaft
  • 250 g laktosfri matlagningsyoghurt
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl valnötter rostade
  • 2 dl linser konserverade
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 2 dl mathavre
  • 200 g rödkål
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk sirap
  • 2 st apelsiner
  • 200 g grönkål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 msk limesaft
  • 250 g laktosfri matlagningsyoghurt
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl valnötter rostade
  • 2 dl linser konserverade
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka mathavren enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla rödkålen tunt och blanda med vinäger och sirap.
  3. Dela ena apelsinen och pressa ur saften.
  4. Repa grönkålen från den hårda stammen. Blanda kålen med apelsinsaft och olja.
  5. Blanda ingefära, limesaft och yoghurt. Salta och peppra.
  6. Hacka valnötterna grovt. Skär apelsinen i klyftor. Häll av och skölj linserna. Fördela mathavre, linser och grönkål i fyra skålar.
  7. Toppa med rödkål, apelsinklyftor, yoghurtsås och valnötter.