Grönkålspaj med valnötter
Grönkålspaj med valnötter
Portioner
1paj
Tillagningstid
50min
Portioner
1paj
Tillagningstid
50min
Ingredienser
Pajskal
  • 1,5dl durramjöl
  • 1,5dl majsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50g rumsvarmt smör
  • 1dl laktosfri mjölk
Fyllning
  • 300g grönkål
  • 3 salladslökargröna delen
  • smör
  • salt och peppar
  • 3 ägg
  • 3dl laktosfri grädde
  • 2dl cheddar ostriven
  • 1dl valnötter
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en pajform. Nagga lite lätt med en gaffel. Förgrädda skalet i ugnen i 10-15 minuter.
  2. Skölj grönkålen och skär bort stjälkarna. Hacka grönkålen grovt och koka den ett par minuter i lättsaltat vatten, låt rinna av. Finhacka salladslöken. Fräs salladslök och grönkål mjukt i smör utan att det bryns, salta och peppra.
  3. Vispa samman ägg och grädde. Sprid ut grönkålsblandningen i det förgräddade pajskalet. Strö över riven ost och häll på äggstanningen. Toppa med valnötter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter, eller tills den är gyllene.
  4. Servera med en god tomatsallad.