Grönkålssoppa
Om du inte får tag på grönkål går det lika bra med samma mängd färsk eller fryst spenat. Toppa soppan med hackade nötter eller frön, basilika och en skvätt grädde. Vegan? Hoppa över äggen och välj ris- eller havregrädde.
Grönkålssoppa
Om du inte får tag på grönkål går det lika bra med samma mängd färsk eller fryst spenat. Toppa soppan med hackade nötter eller frön, basilika och en skvätt grädde. Vegan? Hoppa över äggen och välj ris- eller havregrädde.
Portioner
4port
Portioner
4port
Ingredienser
  • 600g grönkål
  • 2 salladslökargröna delen
  • 2 msk siktat dinkelmjöl
  • 1liter vatten
  • 2-3 msk lökfri grönsaksfond
  • 2dl laktosfri grädde
  • 4 hårdkokta ägg
  • smör
  • salt
  • nymalen vitpeppar
Instruktioner
  1. Skölj grönkålen och skär eller klipp bort stjälkarna. Strimla kålen och lägg den i en bunke.
  2. Finhacka salladslöken och fräs den i smör i en stor kastrull. Tillsätt grönkålen och rör om någon minut. Strö över mjölet och rör om ordentligt. Häll på vatten och fond. Rör om och låt koka under lock ca 20 minuter.
  3. Tillsätt grädde i soppan och smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan som den är eller mixa den slät med en stavmixer.
  4. Servera med ägghalvor och gärna en bit bröd med en god ost.