Grönsakswok med lövbiff
Votes: 4
Betyg: 3.25
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port jasminris
  • 400 g lövbiff
  • smör
  • 4 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 broccoli endast buketterna
  • 1 röd chili
  • olivolja
  • 1 dl bambuskott
  • 200 g böngroddar
  • 4 msk sesamfrön
  • 4 tsk sojasås
  • 4 tsk sesamolja
  • salt och peppar
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port jasminris
  • 400 g lövbiff
  • smör
  • 4 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 broccoli endast buketterna
  • 1 röd chili
  • olivolja
  • 1 dl bambuskott
  • 200 g böngroddar
  • 4 msk sesamfrön
  • 4 tsk sojasås
  • 4 tsk sesamolja
  • salt och peppar
Votes: 4
Betyg: 3.25
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär lövbiffen i tunna strimlor och stek hastigt I smör på hög värme någon minut.
  3. Skala morötterna och skär i tunna skivor, strimla paprikan, skär broccolin i mindre bitar, finhacka chilin. Stek tillsammans i olivolja tills de mjuknar något. De ska fortfarande ha tuggmotstånd. Blanda ner bambuskott och böngroddar.
  4. Rosta sesamfröna i en torr panna. Lägg ner lövbiffen i grönsakswoken och bland runt. Smaka av med soja, sesamolja, salt och peppar.
  5. Servera woken tillsammans med ris och toppa med rostade sesamfrön.