Hallongrottor
Här har viväl ändå drottningen av småkakor. Baka gärna i mindre formar än muffinsformar, men tänk då på att korta gräddningstiden.
Votes: 3
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 4,5 dl glutenfri mjölmix fin
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g rumstempererat smör
  • 1 dl hallonsylt
Tillagningstid 30 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 4,5 dl glutenfri mjölmix fin
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g rumstempererat smör
  • 1 dl hallonsylt
Votes: 3
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200˚. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
  2. Forma degen till valnötsstora bollar och lägg dem i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt. Grädda mitt i ugnen ca 10–15 minuter. Låt svalna på galler.